Membrii ARIF, alături de Preasfințitul Părinte Ambrozie Sinaitul, Episcop al Giurgiului, la Mănăstirea Comana

Duminică, 26 martie 2023, membrii Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” au fost prezenți la Mănăstirea Comana, unde s-au întâlnit cu Preasfințitul Părinte Ambrozie Sinaitul, Episcop al Giurgiului.

În uniforme militare de epocă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, membrii asociației au evocat astăzi jertfele Armatei Române din cele două campanii militare ale războiului, alături de binecuvântarea arhierească a Preasfințitul Părinte Ambrozie, care a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” a Sfântei și Voievodalei Mănăstiri Comana din Giurgiu.
Membrii Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” nu sunt la prima întâlnire de acest fel cu Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcop al Giurgiului.

„Jertfa poartă numele lor”, de aceea se cuvine să-i pomenim și să-i cinstim prin acțiunile noastre de reconstituire istorică, să le readucem numele și faptele în memoria posterității și să ținem calea deschisă prin jertfa Lor. Biserica și Eroii sunt legătura trecutul și a istoriei, cu prezentul.

Semper Fidelis Patriae!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s