De Ziua Eroilor Aviatori, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” nu a uitat-o pe Mariana Drăgescu, temerara aviatoare a Escadrilei Albe

De Ziua Eroilor Aviatori, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” nu a uitat-o pe Mariana Drăgescu, temerara aviatoare a Escadrilei Albe.

În urmă cu un an, alături de câțiva oameni de care ne leagă o sinceră prețuire, am reușit să îi amenajăm mormântul din Cimitirul Ghencea Militar III, să îi așezăm la căpătâi o cruce și pala unei elice, așa cum se cuvine oricărui aviator. Locul său de odihnă nu mai era o movilă de pământ, sub care stă scrisă o parte din istoria aeronauticii românești. Se împlineau șapte ani de la întregirea Escadrilei Albe în ceruri.

Pios omagiu și odihnă veșnică acestei femei curajoase care alături de camaradele sale au salvat viața câtorva mii de soldați români în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă ajungeți la mormântul ei, aduceți-i un gând de recunoștință, sau o floare la căpătâi și lumină celei care, alături de camaradele sale din Escadrila Albă… „nu s-au întors niciodată din drum”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s