AriF. Lecție de Istorie vie la Muzeul Național de Istorie a României [Foto]

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a organizat sâmbătă, 26 martie, o lecție de Istorie vie, la Muzeul Național de Istorie a României, pentru elevii Școlii Gimnaziale „Mexic” din București.

În această perioadă, Muzeul Național de Istorie a României găzduiește Expoziția „România în al Doilea Război Mondial. 1941- 1945”, tematica expoziției abordând: campania militară din Basarabia și Bucovina, campaniile militare de pe Frontul de Est și de pe Frontul de Vest, aviația română în timpul războiului, viața soldaților, a prizonierilor, aspecte de viață cotidiană, diplomația și spionajul, Holocaustul precum și instaurarea comunismului.

Elevii Școlii Gimnaziale „Mexic” din București au avut ocazia să descopere în expoziție: armament folosit în timpul conflagrației, echipament militar, instrumente de navigație aeriană, decorații, obiecte personale, documente oficiale, publicații din anii războiului, machete de avioane și multe altele, primind informații și explicații din partea membrilor Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”: prof. Andrei Popete Pătrașcu, Liviu Burcea (Președinte AriF.) și Alexandru Burcea. Aceștia au purtat uniforme ale Armatei Regale a României, de Aviație și Vânători de Munte, reconstituind perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, precum și o uniformă cu însemnele gradului de Mareșal, demnitate deținută de Regele Mihai I al României.

AriF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s