Însemn omagial oferit Familiei Regale a României

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a fost prezentă luni, 25 octombrie 2021, la Sinaia, cu ocazia aniversării Centenarului nașterii regelui Mihai I al României, pentru dezvelirea statuii regelui, în mărime naturală.

Momentul istoric, şi unic pentru români, Centenarul nașterii Regelui Mihai I al României a fost sărbătorit în prezența a sute de partucipanți la eveniment, simbolul dezvelit fiind practic un omagiu adus vieții și activității celui care a care purtat România în suflet întreaga Sa viață.

Ceremonia s-a desfășurat în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și a întregii Familii Regale, a Primarului Orașului Sinaia, Ministrului Culturii, alături de demnitari români, ambasadorii a opt state și a fostului Președinte Emil Constantinescu. Inițiativa ridicării unei statui dedicate Regelui Mihai I al României, la Sinaia, cu ocazia aniversării Centenarului nașterii Sale a aparținut Asociației pentru Patrimoniul Rega Peleș.

Cu ocazia acestei celebrări, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a instituit, în conformitate cu Statutul Asociației, acordarea Însemnului omagial Mihai I, anual, în ziua de 25 octombrie, în semn de recunoștință și păstrare în neuitare a Regelui Mihai I al României.

Primul Însemn omagial Mihai I a fost acordat în acest an, Familei Regale a României, păstrătoare de drept a principiilor și valorilor fundamentale ale Coroanei Române.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s