Replică istorică MG34 expusă de Asociația „Ferdinand I”, la Medgidia

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a expus în cadrul Festivalului de Jocuri și Reconstituiri „Dapyx”, de la Medgidia, o replică istorică de Maschinengewehr 34 sau MG34.

MG 34 a fost o mitralieră fabricată în Germania începând cu luna decembrie a anului 1934 până în luna martie a anului 1945, fiind folosită și de către militarii Armatei Române în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. MG 34 avea răcire cu aer și folosea cartușul 7.92x57mm Mauser.

A fost printre primele mitraliere de uz general, fiind proiectată pentru a fi folosită atât pentru sprijinul ușor, cât și pentru cel mediu. Când era folosită ca o pușcă-mitralieră, MG 34 era dotată cu un crăcan și era alimentată dintr-un încărcător-tambur cu o capacitate de 50 de gloanțe.

Când era folosită ca o mitralieră medie, era echipată cu un tripod și era alimentată doar cu benzi de cartușe. În practică însă, infanteriștii germani foloseau crăcanul și benzile de cartușe, MG 34 fiind folosită ca o mitralieră medie clasică. Mitraliera putea fi folosită și ca armă antiaeriană ușoară, folosind tripodul antiaerian Dreibein.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s