ARIF: Carte poștală cu Regele Ferdinand I alături de Regina Maria și infirmiere voluntare, dedicată Zilei Crucii Roșii Române

În fiecare an, la 4 iulie este marcată Ziua Crucii Roşii Române, aceasta fiind data la care, în 1876, s-a înfiinţat Societatea de Cruce Roşie din România şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Crucea Roșie Română are o tradiţie neîntreruptă de 145 de ani în acordarea primului ajutor de bază şi în pregătirea surorilor voluntare de Cruce Roşie.

Primul curs de bandaje a fost organizat în 1877, în incinta Spitalului Colţea din Bucureşti. De atunci, mii de persoane au absolvit cursuri de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Roşie. De-a lungul istoriei, personalităţi de seamă au îmbrăcat uniforma albă cu emblema Crucii Roşii.

În timpul Primului Război Mondial, Regina Maria, îmbrăcată în uniformă de infirmieră de Cruce Roşie, inspecta pe front sau în spatele frontului spitalele de campanie. În cel de-al Doilea Război Mondial, voluntarele Escadrilei Sanitare, intrată în istorie cu numele de Escadrila Albă, formată exclusiv din femei pilot, au salvat viețile a mii de soldați.

Istoria s-a scris și astfel! Prin curajul și devotamentul tuturor voluntarilor care au activat în serviciul Crucii Roșii Române.

Actualul preşedinte al Crucii Roşii Române este Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Românr, care a fost aleasă în această funcţie la 15 mai 2015.

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” marchează în această zi, împlinirea a 145 de ani de activitate a Crucii Roșii Române, lansând o carte poștală care îl înfățișează pe Regele Ferdinand I al României, alături de Regina Maria și un grup de infiermiere voluntare ale Crucii Roșii din timpul Primului Război Mondial. Fotografia originală se află în fondul Arhivei Naționale a României, fiind fotocopiată și reprodusă de asociația noastră care reconstituie de altfel și uniforma de sanitar a Reginei Maria și uniforma bravelor eroine din Escadrila Albă.

Semper Fidelis Patriae!
http://www.asociatiaferdinand.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s