109 ani de la nașterea Eroului cp. av. Alexandru Șerbănescu

Aniversarea celor 109 ani de la nașterea Eroului căpitan aviator Alexandru Șerbănescu ne-a prilejuit astăzi, 17 mai 2021, întâlnirea cu doi dintre eroii în viață ai istoriei contemporane a României. Generalii Ion Dobran și Radu Theodoru sunt la vârsta domniilor lor două veritabile tezaure umane vii, simboluri ale identității și memoriei naționale.

Poveștile de viață, sfaturile, curajul de atunci, sinceritatea de astăzi și demnitatea celor doi generali sunt pildă că istoria noastră a fost scrisă cu sângele unor români care s-au gândit înainte de jertfa lor, la generațiile viitoare. Doar cine nu are ochi să vadă, urechi să audă, dar mai ales inimă, să simtă, nu poate trăi cu adevărat emoția evocării căpitanului aviator Alexandru Șerbănescu, la care am asistat astăzi, acasă la eroul din Colonești, sub egida Fundației care îi poartă cu cinste numele.

Îi mulțumim cu gratitudine și gânduri alese, doamnei Eleonora Arbănașu, nepoată a eroului evocat astăzi, pentru lecția de istorie vie și devotamentul sincer față de valorile naționale pe care domnia sa ni le-a oferit cu nedisimulată generozitate, în amintirea Eroului Alexandru Șerbănescu.

Semper Fidelis Patriae!
Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s