Proiectul dedicat uniformelor militare ale regilor României, la Palatul Patriarhal

Nihil Sine Deo!

În urmă cu 102 ani, pe data de 1 aprilie 1919, România a adoptat calendarul gregorian. După realizarea Marii Uniri a apărut problema stilului calendaristic, mai ales pentru că stilurile practicate în provinciile istorice erau diferite. Bucovina și Transilvania foloseau deja calendarul gregorian, iar Regatul României şi Basarabia erau pe stilul vechi.

Necesitatea reformei calendarului era una de ordin intern şi extern, de modernizare și consolidare a noului stat unitar. Românii vedeau această aliniere la standardele europene ca pe o condiţie a progresului şi modernizării, mai ales pentru că, pe plan internaţional, se căutau soluţii pentru unificarea diferitelor unităţi de măsură.

Astfel, trecerea la stilul nou s-a făcut în anul 1919, data de 1 aprilie devenind oficial 14 aprilie.

Cu acest prilej, Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” a readus în atenția publicului larg imaginea monarhiei românești, realizând un pictorial în care sunt prezentate replici istorice ale uniformelor militare purtate de regii Carol I, Ferdinand I și Mihai I, la Palatul Patriarhiei. Vă prezentăm astăzi câteva dintre fotografiile realizate de Nikolas Șuță.

Semper Fidelis Patriae!
http://www.asociatiaferdinand.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s