102 ani de la inaugurarea Cimitirului de Onoare de la Târgu Jiu

Se împlinesc astăzi, 17 noiembrie 2020, 102 ani de la inaugurarea Cimitirului de Onoare de la Târgu Jiu, necropolă care adăpostește osemintele a peste 1.500 de eroi români, germani, austrieci, unguri și ruși.

Camarazii noștri de la Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”, prof. Dana Brașoavă și prof. Andrei Popete Pătrașcu, au depus flori la monumentul generalului gorjean Ioan Culcer și la mormintele eroilor care odihnesc în pământul Gorjului.

Povestea acestui cimitir internațional al eroilor este însă una tristă, sute de eroi își dorm somnul de veci în glia Gorjului fără semne de căpătâi și chiar dacă cele existente au fost înlocuite cu unele noi, de marmură, nu știm ce s-a întâmplat cu vechile cruci. Din cele peste 1.500 cruci așezate odinioară la căpătâiul eroilor, astăzi doar 150 mai veghează odihna veșnică a celor știuți și neștiuți, biruitori sau înfrânți.

Într-o Românie anormală și nefirească, ar fi normal și firesc, să aprindem o lumânare tuturor acestor eroi, să-i rugăm să ne ierte pentru că nu știm să le urmăm exemplul și nu mai înțelegem astăzi sensul luptei și jertfei lor. Ei și-au făcut datoria pentru țară! Noi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s