76 de ani de la trecerea în eternitate a cpt. aviator Alexandru Șerbănescu

Aerohistoria: „În urmă cu 76 de ani, la 18 august 1944, cădea în luptă cu aviația americană, cpt. aviator Alexandru Șerbănescu, asul aviației de vânătoare române.

Sâmbăta, 22 august 2020, ne-am adunat la Colonești unde în cadrul Centrului Muzeal „Aviator Alexandru Șerbănescu” a fost organizată o dezbatere-masă rotundă având temă cariera marelui erou.

Colegul nostru Marius Roberth a vorbit despre Alexandru Șerbănescu vânător de munte, iar domnul Radu Constantin, din partea Asociației de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” , a prezentat echipamentul radio de emisie (SL-10) și recepție (EK-10) de la bordul anumitor modele de Me-109 (Funkgerät FuG-10) plus stația radio românească PP-15W, toate facand parte din colecția personală.

Alături de noi au fost doamna Eleonora Arbănaș, președinte Fundația „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” și domnul Comandor Ion Breazu. A fost o întâlnire educativă despre care putem să afirmăm că va fi repetată într-un cadru mai larg, îndată ce vom trece de aceste vremuri grele”, au scris cei de la Asociația Aerohistoria, pe pagina lor de Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s